Uit het leven van een bakkersvrouw

Mijn vader zei altijd: van hard werken gaat niemand dood. Zo ben ik dan als boerendochter ook opgevoed. Werken geeft mij ook heel veel voldoening. Maar nu heb ik geleerd dat de balans tussen werken en ontspanning "brood” nodig is. Ik heb te lang niet geluisterd naar de signalen die mijn lichaam mij gaf, waardoor ik een burn out kreeg. Ik heb getwijfeld of ik dit wilde delen, het voelt als falen. En ik schaamde me ervoor. Maar juist als we wat opener en eerlijker durven te zijn kunnen we een voorbeeld zijn. Bij onze medewerkers merk ik te vaak dat de lat van de maatschappij heel erg hoog ligt. Op school moeten we het hoogst haalbare presteren, met alle gevolgen van dien. Op social media is de realiteit ver te zoeken, met altijd de perfecte ‘gefilterde’ plaatjes die ons laten denken dat dat de maatstaaf is waar we aan moeten voldoen. Geen wonder dat we onzeker worden. Na een aantal wisselingen van medewerkers wat de werkdruk mede door corona heeft verhoogd kunnen we nu zeggen dat we met mensen werken die bij ons passen en waar ons hart een sprongetje bij maakt. Corona en mijn burn out hebben mij geleerd dat niet alles maakbaar is, tevreden te zijn met eenvoud.
Onze klanten waarderen weer het ambacht, terug naar de basis en de menselijke maat. In ons geval een ambachtelijke bakkerij, waardoor we ook wel eens nee verkopen. Maar wat we doen is vers en met liefde gemaakt
 

75 jaar Vrijheid

We herdenken de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we in vrijheid leven. Ondanks dat de nieuwe generaties niet altijd beseffen wat dat betekent.

‘Vrijheid, houdt in dat je vrij bent, om zelf te bepalen wat je wilt doen, hoe je het wilt doen, enzovoort. Dat je mag zeggen wat je wilt zeggen (“Vrijheid van Meningsuiting”), dat je mag geloven waar je in wilt geloven (“Vrijheid van Geloof”), zolang wat je doet niemand kwaad doet.’

Door het corona virus wordt een gedeelte van onze vrijheid nu ingeperkt. We kunnen ons nu iets meer voorstellen hoe het geweest moet zijn. Al is het maar een fractie.

De omgeving waarin wij ‘opgesloten’ zitten is niet te vergelijken met het Achterhuis van Anne Frank of met de onterechte gevangenschap van Nelson Mandela.

In de documentaire die Astrid Joosten maakte over ‘De magie van Mandela’ vertelt een van de medegevangenen hoe zij het zonder vrijheid volhielden.

Bladzijde voor bladzijde gaven de gevangenen Het Achterhuis, het dagboek van Anne Frank, door. Zij putten hoop uit het verhaal van het meisje dat net als zij niet vrij was om te gaan en te staan waar ze wilde.

Desondanks het coronavirus mogen en kunnen wij vrijheid vieren. Ben dankbaar, hou vol en tel je  zegeningen!

 

 

IK HERDENK

IK STA STIL BIJ 75 JAAR VRIJHEID.

 

 

Brood en banketbakker m/v

Ter versterking van het team zijn wij op zoek naar een Brood- en banketbakker m/v Wij vragen: – je hebt een afgeronde vakopleiding – je bent flexibel inzetbaar – je kunt goed functioneren in teamverband en communiceren met collega’s – je beschikt over een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel en weet van aanpakken – je bent kwaliteitsbewust, … Lees verder »

Opladen

Opladen Dit jaar was het door de wisseling van een bakker niet zeker of we wel op vakantie konden gaan. Gelukkig is het wel gelukt. Want opladen is zo belangrijk. Even uit je dagelijks leven, rust, het gevoel van vrijheid, tijd voor een goed gesprek, nieuwe dingen ontdekken, mensen ontmoeten, mooie herinneringen maken. Henk had … Lees verder »

Afscheid en een nieuw begin

Vertrek Allround brood en banketbakker. Erwin onze allround brood en banketbakker, gaat ons verlaten. Hij gaat met zijn vrouw de stap maken die wij 14 jaar geleden alweer ook hebben gemaakt, namelijk voor zichzelf beginnen. In Zeist. Natuurlijk gunnen wij hem en zijn vrouw hierbij het beste, en hebben wij alle vertrouwen erin dat ze … Lees verder »