De Schoonheid van kleine dingen

De schoonheid van de kleine dingen.

De zomervakantie nadert zijn einde alweer. Dit jaar was, zoals koning Willem Alexander al in zijn toespraak zei op 5 mei, een jaar die we niet meer gaan vergeten. We hebben een aangepaste vakantie gevierd. Met ons gezin waren we van plan door Noorwegen te trekken. Het werd een paar dagen in Drenthe, waar we verbleven in een tot de puntjes verzorgde B&B, onlangs opgestart door een oud werkneemster. Ook in België en Limburg hebben we genoten van de rust en elkaars gezelschap.

Op 1 augustus vierden we dat Henk en ik alweer 15 jaar aan het roer staan van Bakkerij Sterk. Al bijna 50 jaar een begrip in Nieuwegein en daar zijn we trots op. Vanaf vrijdag 29 augustus hebben we daarom een leuke actie; bij aankoop van 15 euro krijgt u een duurzame katoenen tas cadeau (zo lang de voorraad strekt).

Koning Willem Alexander zei ook dat we niet normaal moeten vinden wat niet normaal is. Laten we scherp blijven welk nieuws we voor waar aan nemen, met gezond verstand accepteren wat we niet kunnen veranderen en genieten van de kleine dingen.

het bakkersmeisje
had poeder op haar armen
zodat hij vragen wou
mag ik even over uw armen blazen
mag ik het even laten sneeuwen
en dan zien hoe vlug het dooit
maar hij vroeg maar liever een brood
want bakkersmeisjes, die dooien eigenlijk nooit

Van Dirk Verbruggen uit zijn 2e dichtersbundel Afwezig uit 1981. Dit gedicht haalde hij wel eens aan als voorbeeld van hoe hij probeerde de schoonheid van de kleine dingen te waarderen.

Een reactie plaatsen